در فصل دوم آموزش سرچ کنسول در مورد ابزار جدید Index Coverage و امکانات آن به طور مفصل صحبت کردیم و نحوۀ یافتن ارورها و چگونگی اصلاح آنها برای ایندکس شدن بهتر صفحات وبسایت را آموختیم . در این فصل که فصل سوم آموزش گوگل سرچ کنسول می باشد دربارۀ ابزار بسیار مهم و کاربردی دیگری به نام Performance Report یا گزارش عملکرد در سرچ کنسول جدید صحبت خواهیم کرد و خواهید دید که چگونه با استفاده از آن قادر خواهید بود ترافیک ارگانیک بیشتری برای وبسایت جذب کنبد ، با ما همراه باشید .
Performance Report یا گزارش عملکرد در سرچ کنسول چیست ؟
این گزارش به شما نشان می دهد که عملکرد وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل به چه صورت خواهد بود ، گزارش عملکرد نه تنها تعداد کلیلک های وبسایت شما را نشان می دهد بلکه CTR و میانگین موقعیت رتبۀ وبسایت را در نتایج جستجوی گوگل در اختیارتان میگذارد.
این ابزار جدید جایگزین بخش Search Analytics در ورژن قدیمی سرچ کنسول و گوگل وبمستر است.
چطور نرخ کلیک ( CTR ) وبسایت را با استفاده از Performance report تقویت کنیم ؟
در اینکه CTR یا همان نرخ کلیک که از تقسیم تعداد کلیک ها بر تعداد بازدید ها حاصل می شود یکی از معیارهای اصلی و مهم گوگل در رتبه بندی وبسایت است هیچ شکی نیست ، اما چطور می توانیم این معیار مهم را برای داشتن رتبۀ بهتر تقویت کنیم :
1- صفحه های با کمترین نرخ کلیک ( CTR ) را پیدا کنید
ابتدا در قسمت Performance تب های Average Position و Average CTR را روشن کنید
حالا باید روی صفحه هایی که Position یا جایگاه 5 و کمتر و همچنین CTR بدی دارند تمرکز کنید
روی دکمۀ فیلتر کلیک کرده و Position را تیک بزنید
حالا باید تنظیمات فیلتری که فعال کردیم را انجام دهیم ، در حال حاضر می خواهیم صفحه هایی که جایگاه بیشتر از 5 دارند را بررسی کنیم ، پس تنظیمات فیلتر را روی Greater than 4.9 قرار می دهیم
حالا سرچ کنسول لیستی از صفحه های با رتبۀ بیشتر از 5 را در اختیار شما قرار داده است
بر اساس گزارش Advanced Web Ranking ، تا 5 رتبۀ اول گوگل باید نرخ کلیکی حدود 4.35% داشته باشند .
پس حالا باید صفحه هایی را که نرخ کلیلک آنها از 4.35% مورد انتظار بیشتر است از فیلتر خارج کنیم تا بتوانیم روی صفحات با عملکرد ضعیف تمرکز کنیم .
مجدد روی دکمۀ فیلتر کلیک کرده و گزینۀ CTR را انتخاب می کنیم
توجه کنید که گزینۀ Position باید همچنان فعال بماند
سپس تنظیمات فیلتر CTR را روی Smaller Than 4.35 قرار می دهیم
حالا لیستی از کلمات کلیدی با رتبه های بیشتر از 5 و نرخ کلیک پایینتر از 4.35 در اختیار ما خواهد بود
سپس کلمات کلیدی که CTR کمتر از انتظار دارند را پیدا می کنیم
همانطور که مشاهده میکنید کلمۀ کلیدی best helmet brands با 1507 بار دیدیده شدن فقط 44 بار کلیک شده است و درنتیجه نرخ کلیکی معادل 2.9% که بسیار بد و کم است دارد.
حالا که توانستیم کلمات کلیدی ضعیف را پیدا کنیم زمان اجرای تغییرات و بهبود نتایج است
2- پیدا کردن صفحه
حالا باید صفحههایی که کلمه کلیدی مورد نظر ما در آن به کار رفته و کاربر با سرچ این کلمۀ کلیدی، به آن صفحه هدایت میشود را پیدا کنیم. برای اینکار کافیست روی کلمۀ کلیدی با CTR ضعیف کلیک کرده و سپس از تب های بالا، Pages را انتخاب کنید
3- تمام کلمات کلیدی ای که این صفحه با آنها رتبه بندی می شود را بررسی کنید
اصلاح و بهبود نرخ کلیک تنها برای یک کلمۀ کلیدی هیچ فایده ای ندارد ، گزارش عملکرد در سرچ کنسول می تواند تمامی کلمات کلیدی ای که صفحۀ شما با آن رتبنه بندی شده است به شما نشان دهد .
روی تب +New کلیک کرده و از منوی بازشده ، Page را انتخاب کنید
سپس آدرس یا URL صفحه ای که می خواهید کلمات کلیدی آن را ببینید وارد کنید
به همین آسانی شما لیستی از کلمات کلیدی که گوگل این صفحه از وبسایت را با آنها رتبه بندی می کند در اختیار دارید
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید این صفحه 42000 بار در گوگل نمایش داده شده است اما تنها 1500 کلیک دریافت کرده است ، بنابر این نرخ کلیک یا CTR این صفحه ضعیف است
4- عنوان ها و توضیحات را بهینه سازی کنید تا کلیک های بیشتری جذب کنید
قدرت کلمات و نوع بیان آنها به کاربران نشان می دهد که محتوای شما می تواند همان چیزی باشد که آنها به دنبالش می گردند و این کلمات هستند که می توانند بارها و بارها کاربران را برای کلیک کردن تشویق کنند ، در زیر تعدادی از این کلمات را که می توانید از آنها برای بهینه سازی عنوان ها استفاده کنید خواهید دید
امروز
همین حالا
سریع ترین
قدم به قدم
آسان
بهترین
به سرعت
ساده
5- نتایج را بررسی کنید
در نهایت بعد از تغییراتی که برای بهبود نرخ کلیک صفحۀ مورد نظر انجام دادید ، حدود 10 روز صبر کنید و سپس به مقایسۀ نتایج قبل از تغییرات با بعد از تغییرات بپردازید . برای اینکار در قسمت گزارش عملکرد ( Performance ) ، روی تب Date range کلیک کنید
سپس در منوی جدید بازشده روی تب Compare و سپس Custom کلیک کنید و بازۀ زمانی را 2 هفته قبل از تغیرات و 2 هفته بعد از تغیرات تنظیم کنید و تغییرات ایجاد شده را مقایسه کنید
در آخر هم می توانید داده ها را فیلتر کرده و کلیدواژه هایی که در مرحله اول پیدا کردید وارد کنید تا مقایسه نتایج را ببینید
تا اینجا یکی از قابلیت های بسیار مفید و کاربردی ابزار گزارش عملکرد را با هم بررسی کردیم در ادامه به یکی دیگر از کاربرد های مهم و تاثیرگذار گوگل سرچ کنسول با استفاده از گزارش عملکرد خواهیم پرداخت
چگونه با استفاده از گزارش عملکرد در سرچ کنسول ، کلمات کلیدی فرصت را پیدا کنیم ؟
اگر مثال قبل شما را قانع نکرد که performance report یک ابزار کاربردی عالی و تاثیرگذار است ، تضمین میکنم که این مثال شما را شگفت زده خواهد کرد .
کلمه کلیدی فرصت چیست ؟
کلمۀ کلیدی فرصت عبارتی است که رتبه ای بین 8 تا 20 دارد و می تواند تعداد قابل توجهی بازدید بگیرد .
پیدا کردن کلمات کلیدی فرصت در گوگل سرچ کنسول :
برای پیدا کردن این فرصت های طلایی تنها 3 مرحله نیاز دارید
1- بازۀ تاریخی را روی 28 روز تنظیم کنید
2- فیلتر گزارش را روی Position و بزرگتر از 7.9 قرار دهید
3- در نهایت داده ها را بر اساس Impressions مرتب کنید
حالا لیستی از کلمات کلیدی فرصت خواهید داشت.
اگر میخواهید این صفحات را بالا بکشید این کارها را انجام دهید:
1- موضوع را با جزئیات کامل پوشش دهید
گوگل عاشق محتوایی است که یک موضوع را 100% پوشش میدهد. و به همین دلیل است که میانگین تعداد کلمات برای حضور در صفحه اول گوگل، ۱۸۹۰ کلمه است.
پس باید مطمئن شوید که محتوای شما کامل و پر از جزئیات باشه باید هر چیزی که درباره موضوع محتوای شماست را پوشش دهد.
2- زمان ماندن در صفحه را با ویدیو افزایش دهید
زمان ماندن در صفحه (Dwell Time) ، مدت زمانی است که کاربران جستجو کننده در گوگل، در صفحه شما می گذرانند و اگر بتوانید این مدت را افزایش دهید، رنک خود را بالا خواهید برد.
حالا که موضوع مورد نظر را به طور کامل پوشش دادهاید، شانس خوبی دارید که Dwell Time را افزایش داده باشد . با این حال اضافه کردن چند ویدئو به آن میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد. باتوجه به اینکه سایت Wistia بیان کرده است کاربران ۲٫۶ برابر زمان بیشتری را در یک صفحه که شامل ویدئو است سپری میکنند.
3- اینترنال لینک یا لینک داخلی اضافه کنید
اضافه کردن چند لینک داخلی به صفحه شما ، میتواند به آسانی و سریع آن را ارتقاء دهد. در فصل چهارم ، نحوه بهینهسازی لینکهای داخلی در گوگل سرچ کنسول را به شما خواهم گفت. اما فعلا این را در نظر داشته باشید که لینکهای داخلی میتوانند به سرعت رتبه شما در گوگل را بالا ببرند.
4- با اضافه کردن بک لینک ، رقبا را پشت سر بگذارید
بک لینکها همچنان بخشی عظیمی از الگوریتم های گوگل هستند. به این معنی که با ساخت بکلینکهای با کیفیت به یک صفحه میتوانید رتبۀ آن را تقویت کرده و ارتقاء بخشید.
فصل سوم از آموزش گوگل سرچ کنسول به اتمام رسید و فکر می کنم در این فصل مطالب بسیار کاربردی و مفیدی برای ارتقای رنک و رتبه وبسایتتون آموخته باشید پیشنهاد میکنم یکبار دیگه آموزش های این فصل رو بخونید و مرور کنید تا بیشتر از امکانات گزارش عملکرد سرچ کنسول شگفت زده شید.
تهیه و تنظیم : نوید مظاهری – رسانه بازاریابی دیجیتال ایران